VINST MED 5-3

Rambergscupen 2009

14/3 Match mot Borås Knights.

PER 1

Duells inleder starkt och pressar tillbaka Borås i deras försvarszon. Under de 5 första minuterna är Borås inte över röd linje många gånger. Efter 7.19 åker vi på en 5+20 för knätackling och Borås kan etablera powerplay. I detta powerplay gör Borås både 0-1 och 0-2 genom bröderna Simula.

Efter denna smått chockerande öppning jobbar dock Duells tålmodigt vidare. Morgan Staaf reducerar efter 15.05 påpassligt framspelad av Robert Bohlin. Trots två raka powerplay lyckas vi inte få in pucken bakom en darrig keeper i Borås.
Thomas Holmgren blir utvisad efter 18.22 och nu gäller det att hålla ihop spelet perioden ut. Duells får en spelvändning efter stark forechecking av Viktor Brink som passar Jaakko Pennanen som elegant och retfullt enkelt lägger in pucken bakom Borås keeper.

2-2 tid 19.26

Skott 12-17

PER 2

Perioden inleds med en utvisning på Krister Unfors-Gustavsson . Borås spelar bra i powerplay och lyckas ta ledningen efter 1.27. Tredje powerplay målet innebär 2-3.
Duells vägrar att ge sig och kvitterar ganska omgående genom Rasmus Bengtsén, assisterad av Max Lönn. 3-3 tid 3.40

Efter vad som hänt innan i matchen bör man ju inse att det inte lönar sig att ta utvisningar.Morgan åker ut för holding men istället är det evighetsmaskinen Daniel Asp som åker upp och skjuter ett otagbart backhandskott i boxplay. 4-3 tid 4.13

Efter detta händer inte så mycket mer. Lagen växlar powerplay men Duells kontrollerar tillställningen tills att Peter Wallin åker ut efter 17.16. Borås trycker på för en kvittering men får inget riktigt ordnat powerplay. Efter en minut tar dom sin målvakt och lirar 6-4 och får lite tryck men inget direkt farligt.
Marcus Hjelmstierna ser att vår utvisning är på upprinnelse och lägger ut pucken i mittzon där Wallin precis kommit ut på banan. Helt fri från halva plan (utan målvakt) lyckas Wallin sätta segerpucken. 5-3 tid 19.36.