tisdag 27 oktober 2009

Seriepremiär.

VS

Åby- Duells 5-1 41-29 (21-16, 20-13)

Per 1

Årets första seriematch och vi skall spela mot Åby som vi haft svårt mot de senaste åren. Har varit relativt jämna matcher men vi har saknat det där lilla extra.

Det skulle visa sig bli en repris på de tidigare årens matcher. Tillfälligheter och utvisningar.

Matchen börjar nervöst och Åby slänger iväg ett skott mot Nicklas som tar i masken och dimper ner i målgården. Åby är påpassliga och stöter in pucken bakom en förvånad målvakt. 1-0 tid 0.26 och en smakstart för Åby som fortsätter att få till konstiga mål.

Duells drar på sig den ena utvisningen efter den andra men Åby lyckas inte få hål på Duells defensiv.

Duells blir utvisade efter 10.06 och Åby etablerar PP. Åby blir något offensiva och tappar Daniel Vigren som enkelt kan kvittera i BP.1-1 tid 11.48.


I slutet av första perioden har Duells flertalet kvalificerade målchanser och bäst minns vi det öppna målet där Åbys målvakt gör en kanonräddning. Det blir inga fler mål i första perioden.

Per 2

Forsatt bra spel från båda håll men inget som resulterar i några mål förrän Åby spelar PP efter ca 10 min. Åbys forward står i Gretzky position bakom kassen och lyckas peta in pucken köksvägen. Det enda snygga målet denna afton. 2-1 tid 30.22

Duells går ner på 2 femmor och får lite tryck . Simon R kommer fri från röd men sumpar chansen. Istället drar Krister ner en Åbyspelare och domaren dömer straff.

En rightare som skall exekutera straffen och man vet av gammal erfarenhet att 90% av gångerna, går dom till vänster om målvakten. Det är sällan man ser någon lägga upp den på backhand och skjuta i div 4. Åbys straffskytt skrinnar in och skjuter ett inte allt för otagbart skott till vänster om Duells målvakt som gått ner på knä.
3-1 tid 11.53

Duells trappar upp tempot och får en hel del chanser. Bla flera frilägen, men Åbys målvakt gör tyvärr en kanonmatch denna afton. Uppförsbacken blir något för stor och Åby kan enkelt göra både 4-1 tid 13.26 och 5-1 tid 18.07. och Duells får åka hem och öva på målskyttet.

Sammanfattning
Tycker inte att resultatet speglade matchbilden utan vi var närmare och framförallt bättre tränade än motståndarna. Jag såg många i Åby som chippade efter andan och stog dubbelvikta. Vi får träna extra på avslut för det skall vara mål när man e ren med målvakten. Vi måste också hålla oss borta från utvisningsbåset. 8 minuter i BP tar för hårt på våra krafter.

Noterad efter matchen: (Stod utanför omklädningsrummet när domare Alowersson kom förbi. Bra match och ni skulle haft ett par utvisningar med er! Jag såg ett par höga klubbor och nån arbåge??!! Jaja, ni får igen dom i nästa match. Ha de bra.) Vad är detta för jävla snack? Inte nog att man precis förlorat, nu kommer domaren och strör salt i såren. Hur kan man stå och erkänna något sådant? Det finns väl inget som heter kompensationutvisning? Bra dock att man inser sina begränsningar och erkänner att man gjort fel. Men forumet var kanske lite illa valt. Alowersson: Lägg skridskorna på hyllan och lämna av till yngre och snabbare förmågor som hinner att se sekvenserna och vågar ta ansvar för sin bedömningar under matchen.Inte efter...

J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar